21.1.12

Verwacht in 2012

Schokkend Nieuws wijdde op hun site een artikeltje aan de genrefilms waar wij medewerkers in het nieuwe jaar reikhalzend naar uitkijken. Op verzoek stelde ik een lijstje met vijf titels samen. Maar eentje ervan haalde schokkendnieuws.nl, de rest lees je hieronder.

Plan C / 1 maart
Speelfilmdebuut van ene Max Porcelijn. De trailer van deze zwarte misdaadkomedie met Mokums randje ziet er veelbelovend uit. Met zo te zien drie fijne hoofdrollen van Ruben van der Meer, René van 't Hof en Ton Kas. Lijkt authentieker en geestiger dan het slicke Black Out, ook een misdaadkomedie van eigen bodem, die eind deze maand al uitkomt.

Alps / 19 april
Met Dogtooth leverde Griekse filmmaker Yorgos Lanthimos twee jaar geleden een ijzersterke, volslagen absurde en zeer ongemakkelijke tragikomedie af. Alps belooft nog een stapje verder te gaan. Ook op het IFFR te zien.

The Pirates! Band of Misfits / 25 april
De mensen van Aardman Studios (bekend van o.a. Wallace & Gromit) komen met een nieuwe film. Het uitgekauwde onderwerp - piraten - is ze vergeven, in de trailer ziet de klei-animatie er weer magistraal uit en lijkt het erop dat Hugh Grant wel raad weet met zijn rol van overmoedige kapitein.

Prometheus / 30 mei
De verwachtingen rond Ridley Scotts scifi-spektakel Prometheus zijn inmiddels misschien nog wel hoger gespannen dan die rond The Dark Knight Rises. Terecht, want de trailer ziet er behoorlijk indrukwekkend uit.

The Dark Knight Rises / 25 juli
Maar ook de trailer van The Dark Knight Rises, het slotdeel van Christopher Nolans Batman-trilogie, maakt nieuwsgierig.

Lees hier het artikel op schokkendnieuws.nl.